Trainen met dumbells is ideaal als je geen tijd hebt om naar de sportschool te gaan of niet het geld aan wilt uitgeven aan een dure sportschool. In principe is het trainen met dumbells ook de beste optie, omdat hier balans en stabiliteit komt kijken en je hierdoor goed de spieren kunt trainen. Het grote voordeel is dat je niet beperkt aan het trainen bent met dumbells, wat bij apparaten wel het geval is doordat je elke keer exact op en neer gaat. En het leuke aan dumbells is dat je er honderden oefeningen, als niet duizenden mee kunt uitvoeren en zo elke spiergroep wel kunt trainen.

Je kunt tegenwoordig een complete workout maken dankzij dumbells. Op internet staan namelijk duizenden websites en video’s op Youtube van fitness experts op het gebied van het trainen met dumbells. Alleen al hierom is dumbells kopen handig. Als je gewend bent met ┬ádumbells te trainen is het leuk om een schema te maken en deze een bepaalde tijd te volgen. Zo kun je namelijk met dumbells been oefeningen, biceps oefeningen, triceps oefeningen, borst oefeningen, buikspier oefeningen, onderarm oefeningen, rug oefeningen en alles hiermee trainen.

dumbell kopen

 

Uiteraard is het afhankelijk van de dumbell hoeveel kilo je nodig hebt, het kan best zijn dat je voor sommige oefeningen na een tijd zware gewichten nodig hebt. Hierdoor kan een vaste dumbell dan erg handig zijn, omdat verstelbare dumbells vaak maar tot een bepaald aantal kilo’s gaan.

Het fijne aan dumbells is dat er talloze variaties van oefeningen mee mogelijk zijn en jij hierdoor elke spier kunt trainen maar ook regelmatig weer nieuwe oefeningen kunt doen waardoor je nooit uit getraind bent met een dumbell.

 

Op zoek naar een leuk voorbeeld toevallig? Bekijk de 10 minuten Dumbell work out. Op Youtube vindt je duizenden video’s van interessante work outs, van simpel tot gevorderd.