Er zijn verschillende soorten dumbells verkrijgbaar online. Er zijn namelijk verstelbare dumbells, waar je zelfs het gewicht aankan passen. Zo zijn de dumbells bijvoorbeeld 15 kilo en is dit verdeeld in schijven van in enkele schijven van 5 kg, 3 kg, 2 kg, 1 kg en 0,5 kg bijvoorbeeld zodat jij het zelf helemaal kunt aanpassen per oefening. Dit worden vaak dumbellsets genoemd in de verschillende fitness webwinkels.

Naast de verstelbare dumbells zijn er ook vaste dumbells. Erg handig als je eigenlijk al wat verder bent met trainen of juist een reeks van verschillende gewichten wilt zodat je direct het juiste gewicht kunt pakken. Zo kun je als je bijvoorbeeld traint met lichte gewichten kiezen voor een reeks van 2, 4, 6, 8 en 10 kg bijvoorbeeld. Zo hoef je zelf niks meer te veranderen continue en kun je direct het juiste gewicht pakken.

Naast de soorten dumbells heb je natuurlijk ook dumbells in verschillende soorten kwaliteit. Al zal dit natuurlijk niet uitmaken, gezien het gewicht hetzelfde blijft. Maar zo zit er uiteraard wel een prijsverschil in de verschillende soorten materiaal. Zo heb je dumbells van chroom die bijvoorbeeld erg duur zijn en van rubber die weer voor een goede prijs verkrijgbaar zijn. Je kunt natuurlijk zelf kiezen wat voor dumbells kopen je gaat.