Met een dumbbell kan je je hele lichaam trainen, waaronder ook je biceps. Je biceps is 1/3 van je bovenarm en daarom is het belangrijk je biceps goed te trainen als je grote, sterke en gespierde armen wilt hebben. Er is eigenlijk maar één oefening met dumbbells voor je biceps, echter is deze oefening op heel veel verschillende manieren uit te voeren. Deze oefening wordt de de bicep curl genoemd. Het belangrijkste bij elke curl oefening is dat je moet proberen zoveel mogelijk je biceps te gebruiken met het optillen van het gewicht, dus niet met je rug en ellenboog heen en weer gaan bewegen om het gewicht proberen op te tillen. Hier leg ik drie oefeningen voor je biceps uit:

De eerste en makkelijkste variatie is de normale Bicep Curl. Je staat recht op met twee dumbbells in je handen. Je palmen laat je naar je lichaam wijzen en je trekt je arm met de dumbbell in je handen omhoog.

De tweede oefening is de zogenaamde Concentration Curl. Deze gaat als volgt: je gaat ergens op zitten met je benen wijd. Je legt je ellenboog op de binnenkant van je bovenbeen. Je strekt je arm naar beneden en vervolgens gebruik je je biceps om de dumbbell omhoog te trekken.

De laatste oefening is de Hammer Curl, bij deze oefening houdt je je pols en arm verticaal in plaats van horizontaal. Verder gaat de oefening precies hetzelfde als de normale bicep curl.

Op zoek naar een aantal leuke biceps oefeningen? Bekijk hier de drie beste biceps oefeningen.