Voor grote en sterke armen is het trainen van de triceps erg belangrijk aangezien de triceps tweederde van de boven arm is. Dit kan echter op vele manieren met een dumbbell. Ik ga hier een aantal oefeningen voor je triceps met een dumbbell uitleggen.

De eerste oefening is de korte grip dumbbell press: je gaat liggen alsof je aan het bankdrukken bent en houdt één dumbbell vast met twee handen zodat de dumbell verticaal voor je hangt. Deze druk je omhoog en weer omlaag net zoals het bankdrukken.

De tweede oefening die ik uit ga leggen is de zittende triceps extension, deze voer je uit door rechtop te gaan zitten op een bankje of stoel. Je houdt de dumbbell met twee handen vast en tilt deze boven je hoofd. Je houdt je handen zo dicht mogelijk bij elkaar, dan laat je de dumbbell rustig achter je hoofd zakken. Als de dumbbell tot aan je biceps gezakt is druk je hem weer omhoog.

De derde oefening is de staande één arm dumbbell extension. Deze voer je uit als volgt: je gaat recht op staan met één dumbbell in je handen. Je begint door de dumbbell boven je hoofd te strekken, daarna laat je hem rustig zakken door alleen je onderarm te gebruiken. Daarna druk je hem weer omhoog en doe je weer hetzelfde, deze oefening is ook te doen met twee dumbbells tegelijk.

Met deze drie oefeningen kan je je triceps weer goed trainen.