Lormetazepam wordt voorgeschreven bij slapeloosheid

Wanneer je lijdt aan slapeloosheid dan is lormetazepam een goed middel om dit probleem te bestrijden. Het is een kortwerkend middel waar je dus overdag niet zo veel last van hebt. Je kunt als je ’s avonds een tablet hebt ingenomen dan ook in principe de volgende morgen wel autorijden, al blijft voorzichtigheid altijd geboden als je dit soort middelen gebruikt en je je in het verkeer begeeft. Als je je niet zeker voelt is het beter om niet achter het stuur te kruipen.

Lormetazepam zorgt voor snelle gewenning

Het middel lormetazepam is erg verslavingsgevoelig. Het heeft een hoge zogenaamde gewenningsfactor. Dit betekent dat de aanvangsdosering al snel niet meer voldoende is. Je hebt, hoe langer je dit middel gebruikt, steeds meer nodig om hetzelfde effect te bereiken. Daarom wordt het door artsen ook slechts voor korte tijd voorgeschreven. Bij voorbeeld bij slapeloosheidsklachten die en oorzaak hebben. Als de patiënt tot rust is gekomen of de omstandigheden die de slapeloosheid veroorzaken zijn verdwenen of verminderd, wordt het gebruik geleidelijk afgebouwd. Zo wordt ook voorkomen dat bij het stoppen ernstige ontwenningsverschijnselen optreden.

Kan ik lormetazepam ook zonder recept kopen?

Online kun je lormetazepam kopen zonder recept. Als je dit doet is het wel belangrijk om de bijsluiter goed te lezen. Gebruik het middel ook niet te lang om de kans op verslaving zo klein mogelijk te houden. Je dient middelen van de categorie benzodiazepines altijd goed buiten het bereik van kinderen te houden, het liefst in een afgesloten medicijnkastje.