Sportschool versus thuis trainen met dumbells

Fitnessen blijft in Nederland onverminderd populair. Vooral wanneer de zomer voor de deur staat willen veel mensen nog snel iets aan hun lichaam doen. Vaak is het dan al te laat, want je kunt nooit in een paar weken tijd een afgetraind lichaam krijgen. Daar gaat veel meer tijd over heen. Voor veel mensen is de gang naar de sportschool tegelijkertijd een obstakel. Sporten is namelijk voor velen al iets wat ze liever niet graag doen en om dan ook nog naar een sportschool te gaan is voor velen een extra obstakel. Thuis fitnessen kan dan een uitkomst bieden.

Thuis fitnessen

Je kunt thuis op verschillende manieren fitnessen. Je hebt in feite niet veel nodig om diverse oefeningen uit te voeren. Zo kun je veel oefeningen doen met zogenaamde dumbells. Dit kunnen vaste gewichten zijn, maar er zijn ook dumbells met losse gewichtsschijven. Op deze manier kun je zelf bepalen met hoeveel je gewicht je aan de slag gaat. Naast dumbells kun je ook andere attributen kopen. Deze hoeven niet eens zo heel duur te zijn. Voor enkele tientallen euro’s kun je al klaar zijn en kun je aan de slag.

Voordeel van een sportschool

Het voordeel van sporten in een sportschool is dat je alle attributen en apparaten direct kunt gebruiken. Je hoeft dus dumbells aan te schaffen. Wat je wel moet betalen zijn abonnementskosten. Dat is vaak niet veel geld, maar overall gezien zijn dumbells in verhouding niet veel duurder en na een paar jaar zijn ze zelfs goedkoper.