Thuis trainen met dumbells

Als je iemand bent die van sporten houdt, heb je vast wel eens met dumbells gesport. Veel sporters gebruiken dumbells. Dit kan thuis of in de sportschool. In een sportschool kan je gebruik maken van loopbanden, hometrainers en noem maar op. Maar hier krijg je geen spieren van, louter een goede conditie. Als je je spieren wilt trainen zijn dumbells een goede manier. Bij een dumbell moet je een staaf voorstellen met daaraan gewicht. Met dumbells moet je dan oefeningen doen. Hiermee train je goed je spieren. Denk aan je benen, rug, armen, buik en billen. Om te sporten met dumbells hoef je niet helemaal naar de sportschool, maar deze oefeningen kun je gewoon thuis doen.

Over dumbells

Je hebt twee types van dumbells. Het eerste type is een dumbell met een korte staaf waar losse gewicht op gedraaid kunnen worden. Omdat het losse gewichten zin, kun je er verschillende gewichten op zetten. Dit is misschien wel wat onhandig. Je bent telkens bezig met het los of vastmaken van gewichten. Het tweede type is een dumbell met een vast gewicht.

Bij standaard sport apparaten word je vaak beperkt als het om bewegingen gaat. Maar met dumbells is dit helemaal niet het gevoel. Met dumbells kun je de spieren alle kanten op bewegen en kun je meerdere spiergroepen tegelijk trainen. Oefeningen met dumbells kun je ook eenvoudig thuis doen. Het enige wat je nodig hebt is een beetje ruimte, een sportmatje, dumbells, motivatie en doorzettingsvermogen. Door de vrijheid die je hebt met dumbells hebt kun je meer dingen tegelijk doen en veel meer spiergroepen in eens trainen. Bijvoorbeeld bij het bankdrukken ben je vrij beperkt, terwijl je met een dumbell veel meer spieren kunt stimuleren.

Dumbells kun je gewoon kopen via het internet of in een sportwinkel. Als je veel gewicht wil trainen is het beter om hem bij je thuis te laten bezorgen. Zo kun je thuis trainen zo vaak je wilt en hoef je niet helemaal naar de sportschool toe.