Toestellen of losse gewichten?

Er is veel discussie geweest over het gebruik van toestellen of losse gewichten. Elk van de twee manieren om te trainen heeft voor- en nadelen. Het wordt over het algemeen aangeraden voor beginners om te beginnen met toestellen. Het voordeel van toestellen is dat de beweging begeleid wordt. De beweging is duidelijk en makkelijk uit te voeren waarbij er continu spanning is op de spieren. De kans op blessures is klein bij het gebruik van machines. Dit maakt het geschikt voor beginners omdat er niet veel fout kan gaan. Beginners kunnen met toestellen de spieren, gewrichten, pezen en ligamenten laten wennen aan de weerstand en bewegingen.

Hoe zit het met losse gewichten?

Losse gewichten geven meer vrijheid in de bewegingen. Dit is voor beginners niet makkelijk maar voor gevorderde sporters heeft het meer voordelen. Alles wat je op kunt pakken en mee kunt nemen valt onder losse gewichten zoals dumbbells, kettlebells en gewichtschijven. De bewegingen die gemaakt worden zijn realistischer. Er wordt meer gebruik gemaakt van de coördinatie, balans en stabilisatoren. De stabilisatoren zijn de kleine spieren rondom de gewrichten. Met losse gewichten is meer output van kracht mogelijk en meer spiergroep doordat er meer gevraagd wordt van het lichaam.

Dumbbell oefeningen

Dumbbell trainingen zijn een manier om het lichaam sterker te maken. De oefeningen met dumbbells zorgen ook voor een verbeterd uithoudingsvermogen. De oefeningen met dumbbells zorgen niet alleen voor sterkere armen maar ook voor meer kracht in de buikspieren, schouders en ga zo maar. Vooral in combinatie met een goed eetpatroon en aanvullende eiwitten kan het voor een aanzienlijk sterker lichaam zorgen. “Het hart en longen hebben er ook voordeel bij”, volgens Wheyshakes.net. “De dumbbells oefeningen maken gebruik van de zwaartekracht zodat je lichaam harder moet werken om in balans te blijven. Om het lichaam in balans te houden gebruik je veel verschillende spieren”.

Continue reading below…

DDDumbbells trainingen moeten gedaan worden met een goede techniek. Het is belangrijk dat de juiste spieren gebruikt worden tijdens de training. Dit is met name belangrijk om blessures te voorkomen. Als je nog niet eerder met dumbbells getraind hebt dan is het verstandig om les te krijgen van een trainer. Deze kan je uitleggen hoe een dumbbell gebruikt moet worden en kan bekijken of de techniek goed is.