Het voordeel van een dumbbell set

Een dumbbell set is een set van halters, met losse kleine schijven erbij van meestal 1,2,3 en 5 kg. Deze kan je gebruiken voor veel oefeningen op het gebied van krachttraining.

Aangezien het trainen met dumbells erg handig is voor krachttrainers, of mensen die gewoon wat meer spieren willen hebben is een dumbbell set echt een aanrader. Er zijn vele voordelen van een dumbbell set.

Als eerste wil ik melden dat een dumbbell set niet overdreven duur is. Voor een dumbbell set inclusief 15kg betaal je tegenwoordig maar rond de 30-40 euro. Voor veel beginners is dit dus een aanrader omdat het niet al te duur is en ze nog geen overdreven hoge gewichten nodig hebben.

Een dumbbell set is super handig voor thuis aangezien je op elk moment van de dag thuis er mee aan de gang kan. Je hoeft niet dus voor een bepaalde tijd naar de sportschool te gaan, maar kan gewoon gaan trainen wanneer het je uitkomt.

Wat velen niet weten is dat je met dumbbells je complete lichaam kan trainen, dus niet alleen je armen (wat velen denken). Met een paar dumbbells kan je lichaam van je benen tot aan je schouders trainen.

Een paar dumbbells is makkelijk op te ruimen, je kan de schijven er af halen en het makkelijk opbergen.

Dit zijn dus genoeg redenen om een paar dumbbells aan te schaffen!