Oefeningen te doen voor je borst en armen met dumbbells en barbells

Wat zijn barbells en dumbbells?

Een barbbell is een lange halter, waar gewichten aan worden bevestigd waardoor je er krachtoefeningen mee kan doen. Een dumbbell is een korte halter die je per hand gebruikt waar gewichten aan worden bevestigd worden, het heeft hetzelfde doeleind als een lange halter: krachtoefeningen voor spieren.

Je kan je complete lichaam trainen met dumbbells en barbbells, hieronder volgt een lijst met vele oefeningen die je kan doen voor je borst en je armen met dumbbells en barbells.

Oefeningen die je kan doen met een barbell:

Borstspieren:

Voor de borstspieren zijn er niet heel veel oefeningen te doen met een barbell, maar wel op veel verschillende manieren. Bankdrukken is de oefening voor het sterker maken van de borst. Deze oefening kan je op een aantal manieren doen: de normale grip, de korte grip en de brede grip. Deze drie varianten kan je weer toepassen op drie andere manieren om te bankdrukken: het normale rechte bankdrukken, het incline bankdrukken (schuin omhoog) en het decline bankdrukken (schuin omlaag). Een andere oefening die te doen is met een barbell is de pull over, deze oefening is echter ook te doen met een dumbbell.

Armspieren:

Voor het trainen van de biceps kan je met een barbell verschillende curls doen. Deze kan je staand doen, maar ook met een ligging onder je arm: de zogenaamde preacher curl. De oefening kan je ook op drie manieren doen: een normale grip, een korte grip en een brede grip.

Voor het trainen van de triceps kan je onder andere de tricep extension en skullcrusher doen, deze oefeningen kun je staand, zittend maar ook liggend uitvoeren.

Oefeningen die je kan doen met een dumbbell

Borstspieren: om de borstspieren te trainen met dumbbells zijn er 3 belangrijke oefeningen. Het bankdrukken met dumbbells, flys en pull overs met dumbbells. Net als met een barbell kan je deze oefeningen ook recht, incline en decline doen.

Armspieren:

Voor je biceps kan je net als met een barbell verschillende curls doen, deze kan je onder andere staand, zittend doen. Je grip kan horizontaal zijn, maar ook verticaal.

Voor je triceps kan je een aantal soortgelijke oefenigen doen die je met een barbell ook kan, zoals de skullcrusher en de tricep extension. Met een dumbbell kan je echter wel de oefeningen ook met één hand uitvoeren.

Met deze lijst aan oefeningen kan je je borst en armen weer goed gaan trainen!