Wat voor soorten dumbbels zijn er om mee te trainen?

Er zijn verschillende soorten halters, ik ga het hier over de kleine halter hebben, oftewel de dumbbell. De dumbbell is een veelgebruikt voorwerp voor het krachttrainen. Er zijn verschillende soorten dumbbells. Als eerste kan je de dumbbells verdelen in twee soorten dumbbells.

De dumbbell die veel in de sportschool gebruikt wordt: de vaste dumbbell. En de dumbbell die vooral voor persoonlijk gebruik gebruikt wordt: de verstelbare dumbbell.

Als eerst over de vaste dumbbell: deze kan je kopen in verschillende kilo’s, dit gaat vanaf 0,5 kilotot aan 30+ kilo. Deze zijn per gewicht en kan je dus zo snel mogelijk gebruiken, vandaar dat je ze in sportscholen vindt. De dumbbells zijn er in verschillende soorten materiaal. Je hebt dumbells van vinyl en plastic, dit zijn de dumbbells die niet meer wegen dan ongeveer 5 kilo. Deze worden vooral door vrouwen gebruikt. Verder zijn er dumbbells van chroom, deze gaan tot ongeveer 10 kilo en worden veel gebruikt. Een van de duurdere zijn de dumbells van rubber, deze zijn voor professioneel gebruik en gaan ook tot wel 60 kilo.

Een nieuw soort dumbbell is de ez dumbbell, dit is een paar dumbbells waar je erg veel voor betaald. Door middel van een knop op de dumbbells kan je het gewicht aanpassen.